Tilbud!

Chili con carne

Opprinnelig pris var: kr 210.Nåværende pris er: kr 178.

Kjøttdeig
Løk
Hvitløk
Rød chili
Stangselleri
Tomat
Chilibønner og rød paprika
Allergener: Gluten, laktose og selleri.

Alle våre gryteretter blir servert med brød, blandet salat og en tilbehør.

Minst bestilling 8 porsjoner.
15% rabatt gjelder frem til 30.04.2024, og kun for levering i mars og april.

Kategori:

Beskrivelse

Denne gryteretten er en tidløs klassiker som passer til de fleste anledninger. En sunn og mektig rett som aldri svikter når det gjelder å mette gjestene.

Den unike stuingen er populært kjent som en meksikansk rett. Men på restauranter i Mexiko, glimrer denne retten med sitt fravær på menyen. Meksikanere avviser blankt at retten kommer fra det meksikanske kjøkken. At retten har meksikanske røtter er det liten tvil om. Men mathistorikere er enige i at den originale versjonen av retten skal ha blitt oppfunnet på andre siden av grensa, nemlig i Texas. Retten er derfor et av de ypperste eksemplene på Tex-mex rett– mat som omfavner det beste fra USA og Mexiko.

Norges beste gryte til din anledning!

Siden de første bollene med Chili con carne ble solgt i USA på 1890-tallet, har retten vokst til å bli et verdenskjent fenomen. I Texas er retten fortsatt offisiell «nasjonalrett», men på folkemunne kalles gryten bare «A big bowl of Red». Når den røde og temperamentsfulle gryteretten ble introdusert i Norge, ble den raskt en suksess. I likhet med de fleste andre Tex-Mex retter som norske ganer har blitt introdusert for. Kanskje skyldes suksessen ingrediensene varmende egenskaper på kjølige dager? Eller kanskje er det heller rettens påfallende evne til å forvandle seige kjøttstykker og ellers kjedelige ingredienser til et fantastisk godt måltid gjennom riktig bruk av krydder og langtidskoking?

Uansett hva forklaringen er, er det ingen tvil om at dette er næringsrik mat som metter, varmer og gir energi. Uansett om det er cowboy eller indianer som skal spise den 🙂

Det finnes mange ulike meninger om hvordan en perfekt gryte skal lages. Men vi er sikre på at vår oppskrift lykkes i å både hedre de originale oppskriftene som gjorde retten så populær i sin tid. Samtidig som smaken av norske kvalitetsråvarer får skinne.

Det er ikke tilfeldig at denne retten lages i store gryter, for mange forsyner seg gjerne to og tre ganger av en den. Dersom gryta ikke tømmes, smaker den heldigvis enda bedre neste dag!