Passata (tomatpuré) er rett og slett ferske tomater presset gjennom en sil for å gjøre dem flytende og for å fjerne kjernen og skinnet. Det kan kjøpes på hvilket som helst butikk, eller du kan lage din egen!

Grunnoppskrift tomatsaus med hvitløk

Ingredienser for 4 personer
60 ml extra virgin olivenolje (ca 4 spiseskje)
3 hvitløkfedd, knust
5 dl passata/tomatpuré ( 5 dl = ca 2 og halv glass)
kvernet havsalt og pepper
1 håndfull ferske urter: basilikum, persislle eller organo. Finhakket!

Stek hvitløken veldig forsiktig med olivenoljen i en tykkbunnet kjele eller stekepanne. Ikke la hvitløken ta farge, for da vil hele sausen bli bitter. Hvis hvitløken blir brun, kast den, vask pannen og start på nytt. Når hvitløken er myk, fjern den, hell over passata og rør forsiktig. La det putre over medium varme i om lag 10 minutter eller til sausen er glatt og tykk. Tilsett salt og pepper og dekk til.
Ta av varmen og hold sausen varm, tilsett de urtene du ønsker.

Har du lyst å lage vår spanske kjøttboller i tomatsaus hjemme, da kan du bare legge i tillegg revet løk, chili, paprikapulver og liten klype sukker!