Spanske kjøttboller i tomat saus

kr 45

Storfekjøtt
Gluten
Laktose
Løk
Egg
Urter

3 stk kjøttboller per pers.

Leveres varmt med mindre annet avtales.
Vi anbefaler minimum 5 retter på ett koldtbord.
Minimum antall ved bestilling: 10 porsjoner.

Kategori:

Beskrivelse

Spanske kjøttboller i tomat saus – eller Albondingas som de heter på sitt morsmål – er en obligatorisk rett på menyen i enhver tapasbar i Spania. Men denne smakfulle retten er ikke forbeholdt tapasbordet – den kan også serveres både som forrett eller hovedrett.

Spanske kjøttboller antas å ha sin opprinnelse fra Nord-Afrika. Men ble etterhvert en uunnværlig del av spanske kjøkken etter at berberne introduserte retten da deler av Spania var under muslimsk styre på 700-tallet. Da berberne omsider forlot Spania på 1400-tallet, etterlot de seg en matkultur som spanjolene omfavnet og gjorde sin egen vri på. Den dag i dag er kjøttboller i tomatsaus en av de mest populære rettene på spanske menyer.

Det finnes mange varianter over kjøttboller, men vi mener de spanske kjøttbollene er overlegne både de meksikanske, italienske og svenske. Det som er så bra med de spanske kjøttbollene er at de er små i størrelse, men store på smak. Ikke minst hviler de i en fyldig tomatsaus som er umiskjennelig spansk i smaken. Å kalle sausen «tomatsaus» er egentlig en underdrivelse – det er langt ifra en enkel ketchup vi snakker om her. Sausen består av en velbalansert blanding av ferske tomater, rødvin, olivenolje og krydder. Alle spanske tapasbarer har sin egen tolkning av den klassiske oppskriften. Det finnes uendelig mange ulike variasjoner over denne enkle sausen. Vi har funnet vår egen oppskrift som vi mener løfter frem de smaksrike kjøttbollene. Og smaker så autentisk at spanske bestemødre ville vært stolte.

Prøv Spanske kjøttboller i tomat saus til din koldtbord!

En vanlig misforståelse er at kjøttbollene er fylt med sterke krydder. Det viktige er ikke at kjøttbollene er sterke på smak, men at de besitter mye smak. Det de derimot er fulle av, er proteiner. Dette er festmat som får folk i godt humør og størrelsen gjør at de egner seg perfekt til festlige anledninger, enten det er som del av et tapasbord eller som en egen forrett eller hovedrett.