Catering Meze

Meze på døra!
Meze er optimalt når du har flere gjester på besøk og ønsker å servere smaksfulle småretter. Dette er en slager ved mange ulike anledninger – nyt greske småretter med venner, familie og kolleger.

Meze er Hellas og Balkans svar på spansk tapas. Dette er et måltid bestående av småretter som kan serveres som ett stort festmåltid, eller som snacks ved siden av drinker og forfriskninger. Meze er en svært sosial og trivelig måte å spise sammen på. Tradisjonelt sett er meze rykende ferske varmretter eller delikate kaldretter, og blir servert etter hvert som de blir ferdig tilberedt på ovale tallerkener. Dette skaper følelsen av at det stadig kommer nye, spennende matretter til bordet.Ofte er hvilke retter som blir servert avhengig av hvilke råvarer som er i sesong på et gitt tidspunkt. Vi kan servere alt du måtte ønske, uansett sesong. Det er mulig å komponere sin egen skreddersydde meny, men vi har utvilsomt noen klare anbefalinger. Eksempelvis er fetaost og oliven et «must», samt fritert sjømat og tzatsiki. Det er også vanlig at alle smårettene er akkompagnert av nydelig nystekt brød og mange ulike salater og dipper.  

Passer til mange anledninger
Et måltid bestående av mange småretter, som meze, kan passe til mange ulike anledninger. Det kan være ypperlig til tilstelninger med mange mennesker hvor man kanskje ikke har faste plasser, men skal «mingle». Slike fester blir typisk avholdt av bedrifter hvor de påspanderer de ansatte en ekstra påskjønnelse eller skal feire at bestemte mål er nådd.Samtidig kan meze passe perfekt til bursdager og andre merkedager hvor dere skal feire sammen med familie og venner, men ikke ønsker å servere for «tung» mat. Dette kan også være en smule mer spennende matretter enn de vanlige norske gryterettene, og passer dermed perfekt for de som er litt mer eventyrlystne i smaken sin.Meze består også av matretter som barn synes er morsomme og spennende. Dette er jo en leken måte å spise på og kan derfor passe fint til barnebursdager og lignende. Da kan barna få smake og prøve seg frem med morsomme småretter som de kanskje aldri har fått servert tidligere!


Vi serverer der du er

Epil Catering har et profesjonelt kjøkken hvor maten blir tilberedt, så leverer vi de smaksfulle smårettene på døren din. Men vi kan også lage og forberede rettene på ditt kjøkken om dette er noe du foretrekker. Da har du din helt egen profesjonelle kokk på kjøkkenet ditt. Da vil du garantert imponere gjestene dine!Vi streber etter å kun bruke de beste råvarene som er tilgjengelige og sørger alltid for at maten er rykende fersk, enten om du får det levert på døren eller bruker en profesjonell kokk på kjøkkenet ditt.Ta kontakt med oss om du ønsker å servere nydelig meze ved neste middagsselskap!

Vår tapas meny