De fleste bedriftene i Norge er små og mellomstore bedrifter, og de fleste av disse har ikke egen kantine. Dermed benytter man gjerne en ekstern aktør til å dekke deres lunsjbehov, eller ansatte tar med sin matboks til arbeidsplassen.
Når man er i et hektisk arbeidsmiljø er det fort gjort å droppe lunsjen, og det kan medføre ustabilt blodsukker, svikt i konsentrasjonsevnen,  og ansatte som går tom for energi. I følge GELx undersøkelsen fra 2016 tyder mye på at de som trives best på arbeidsplassen også legger mest vekt på lunsjpausen.

Catering til bedrifter i Oslo, Akershus og Drammen.
Kanskje har det noe å gjøre med at de som trives ser hvordan lunsjpausen fungerer som et pustehull, et sted for uformell kunnskapsutveksling, og tid for å dele både private og faglige erfaringer i ro og smak. Noe som kan føles både motiverende og utviklende, sier Todalshaug, som er prosjektleder i HR Norge i et intervju med AP.
 
Vi er overbevist om at sunn og variert mat øker trivselen og produktiviteten på arbeidsplassen. Vi tror også at mangel på sunn og variert mat kan påvirke produksjonen, og ikke minst kan medføre tap av arbeidskraft. Fordi man får sykefravær, noe som koster bedrifter mye penger. Vi har derfor utarbeidet et lunsjtilbud som skal dekke deres behov til en rimelig pris.
Hovedfokuset vi hadde da vi satte sammen de ukentlige menyene var at det skal serveres varm mat tre dager i uken.  Salat en dag, og en dag serverer vi ”håndmat”, som for eksempel sandwicher, baguetter og wraps. Vi tar hensyn både til allergikere og dem som følger en spesiell diett.
Lunsjpauser fungerer som et naturlig samlingspunkt hvor ansatte både kan dele faglig kunnskap og erfaring, men også kan prate sammen om løst og fast. Lunsjpausen er en verdifull sosial samling som både har motiverende og utviklende effekt!