Tips til å lage koldtbord
Koldtbord er en klassiker i de tusen hjem. Det kan passe perfekt under høytider, eller når familie og venner skal samles. Her er noen tips for å lage ditt eget koldtbord!

Koldtbord er ofte en slager på 17. mai når venner og familie skal samles for å feire nasjonaldagen, men det kan også brukes i andre sammenhenger året rundt, for eksempel bursdager, familieselskap og andre feiringer.Koldtbord er enkelt forklart ulike småretter som gjestene kan forsyne seg av. Med andre ord, en slags norsk tapas. Det hender at hele selskapet samarbeider og tar med en matrett hver, men som regel er verten eller vertinnen ansvarlig for det meste av matlagingen. Det er også godt mulig å bruke catering om man ikke har overskudd og energi til å lage all maten selv.

Få oversikten
Det er lurt å få en oversikt over hva slags gjester som kommer på besøk og hvilken alder de er i. Det er jo nemlig innimellom slik at man helst vil servere ulik mat til barn og voksne. En oversikt hjelper også svært mye når du skal anslå hvor mye mat du trenger.TV-kokken, Wenche Andersen, forteller til godt.no at hun ofte beregner omtrent 500 gram råvarer per person. Dette kan være en fin tommelfingerregel å ha i bakhodet.

Noen typiske retter
Et koldtbord kan være så mangt, men likevel er det noen matretter som går igjen. Her følger noen av de mest populære smårettene:EggerøreSpekematKarbonader med løkFoccaciaKyllinglårDiverse påleggPotetsalatGodt brødRundstykkerGravlaksSalatGode osterOlivenKake eller muffinsFruktUlike sauser og tilbehør