For det første ønsker alle å starte nyttår “helt riktig” (med champagne), og for det andre er man vanligvis pålagt å ordne arrangementet i god tid – selv de mest uformelle stedene kan kreve at du forplikter deg til å bruke et minimumsbeløp i forkant – så hvorfor lage nyttårsfest hjemme? 

nyttårsfest

Selv om man kanskje setter pris på de “typisk» store feiringene, som på film, hvor man ønsker det nye kalenderåret velkommen, kan det å stikke ut på byen også medbringe stress, noe som ofte involverer transport – har du noen gang prøvd å skaffe en taxi på nyttårsaften i Oslo?

Med det sagt, hvorfor ikke satse på en knakende nyttårsfest hjemme? Det er både kostnadseffektiv, koselig og praktisk.

Men ikke bare det, i tillegg vil det redde deg og vennene dine fra de nevnte dilemmaene som er uunngåelig med “ut på byen” turen – uansett hvor du bor. Enten det er et formelt middagsselskap, eller en uformell samling, «kryp opp i sofaen», her er fem tips for å lage et minneverdig, og viktigst av alt, festlig bash fra komforten i ditt eget hjem.


Fem tips til en nyttårsfest

1) Skap atmosfære

Du holder ikke bare en hvilken som helst nyttårsfest, så her kan du sette standarden ved å skape det rette mindsettet for kvelden.

Siden solen går ned tidligere på denne tiden av året, kan man utnytte den svake belysningen og fylle rommet med den myke gløden av mystiske stearinlys eller duse lamper. Eller så kan du kline til med lys i alle regnbuens farger.

Angi selvfølgelig gjestenes plassering og sørg for at gjestene kan henge fra seg frakker og andre ting slik at festområdet, den såkalte stuen, ikke er full av unødvendige gjenstander. Dette skaper selvfølgelig mer rom for å danse og ta del i festlighetene. Ved å oppnå en attraktiv atmosfære, vil festen trolig være en umiddelbar suksess.


2) La fantastisk mat føre samtalen

Nå som du har bestemt deg for å være vertskap for en helaften, velg en meny som gjestene dine vil huske – her er det rom for å være kreativ. 

Vi i Epil Catering har mat som skaper en god stemning, hvor gjestene finner sammen over spennende smaksopplevelser. Dessuten vil de vennene dine som ikke har så mye til felles kunne snakke om den fantastiske maten du serverer! Dersom gjestene dine ikke ønsker et tradisjonelt nyttårsmåltid kan du heldigvis velge mellom mange spennende retter, hvilket gjør at du kan nyte festen uten å tilbringe hele natten på kjøkkenet. Ingen vil si nei til et nyttårsbord dekket med fantastisk tapas – med noe til enhver smak. 

3) Skap et tema som engasjerer gjestene

Hvis du er vert for en større gruppe, kan du inkludere alle ved å skape et felles tema for festen på forhånd. Kanskje er det noe fancy med svart slips? Eller en mer leken tilnærming som «parykker og nyanser» (alle er pålagt å ha på seg en parykk og solbrille)? Når gjestene er kledd for den store anledningen, skapes det en inkluderende og morsom atmosfære inn i det nye året.
Kanskje dere lager en intern hashtag for årets beste antrekk?

4) Ikke vær redd for å overdrive

Mens festhatter, streamere og andre pyntegjenstander noen ganger kan oppleves som overdrevet til et vanlig arrangement, er det trolig motsatt på nyttårsaften. 

Et kreativt bruk av pyntegjenstander kan få selv den mest konservative i godt humør ved nedtellingen inn til det nye året. Nyttårsfest-artikler er ekstremt enkle å finne, og man kan også enkelt bestille dette på nett. Dessuten gir det ofte minneverdige bilder å dele på Facebook og Instagram når alle tar del i antrekks-bonanza . Hvis du helst ikke vil gå fullstendig bananas med dekoren, dette for å unngå angsten av å måtte rydde opp dagen derpå, kan du likevel gi nyttårskvelden glitteret den fortjener med for eksempel en liten diskokule?

5) Husk, det ligger i detaljene

Mens den generelle atmosfæren består av mat og drikke, er kanskje den største delen å være en upåklagelig vert med øyne for de små detaljene.

 Kanskje det er så enkelt som å gi ut noen shotglass med munnskyllevann til kollegaene dine før klokken slår midnatt (nyttårskysset trenger ikke stinke hvitløk). Eller så kan du planlegge en tilpasset spilleliste (hver kollega har sendt deg favorittlåtene sine på forhånd), noe som garantert vil fungere som en kilde til underholdning hele natten. Alle disse små oppmerksomhetene vil trolig gjøre susen på nyttårsstemningen.

Nok en favoritt festfavør? Fyll på med engangskameraer, eller ha et Polaroid-kamera fremme på et bord, slik at gjestene kan knipse noen minner fra sine nyttårsfeiring – kanskje til og med ha en egen dekorert vegg for selfies.