Tiden for konfirmasjon nærmer seg og det er mange forventninger til denne store dagen. I en slik anledning er det mye som skal planlegges –  noen ganger kan dette bli dyrt.

Statistikk viser at nordmenn bruker rundt 36.000 kroner på konfirmasjon, og dette er mye penger. En slik sum er i nærheten av hva et minibryllyp ville ha kostet.

Når det er nevnt; det er heller ikke sikkert at konfirmanten ønsker seg det store selskapet, kanskje hadde det egentlig vært like greit med en liten fest hjemme på kjøkkenet?
Ofte er det jo ikke penger som bestemmer verdien av et slikt event, men det å være sammen. 

Slik lager du en hyggelig (og rimeligere) konfirmasjon

Ofte er det slik at vi ønsker å samle mennesker i festlige lag, og her kommer gjerne maten inn i bildet; hvordan kan man gjøre maten til en enkel del av arrangementet?

Selvfølgelig kan man be alle ta med litt hver, men da krever det mer planlegging noe som kan gi gjestene litt ekstra hodebry. Heldigvis finnes det en løsning som gagner alle, en løsningen som ikke koster det hvite i øyet, nemlig catering.

Med catering kan du få et stort utvalg av mat som kan tilpasses individuelt til gjestene. Både snitter, sandwicher, tapas og kaker. Dette kan planlegges god tid i forveien og gir deg rom til å bruke tiden på selve organiseringen hjemme.

Mangler du bord eller stoler?

Dette er ikke så rart. Det er ikke av hverdagskost at man arrangerer en konfirmasjon og det blir fort stinn brakke. 

Heldigvis kan du slippe å bruke penger på å kjøpe nye stoler og ekstra bord. Du kan nemlig bruke Nabohjelp. Nabohjelp fra OBOS er en app som gjør det enkelt å spørre naboen(e) om hjelp. Over 100 000 naboer landet rundt har allerede tatt appen i bruk, og hver dag hjelper de hverandre med å løse små og store oppgaver.

Smart konfirmasjonsgave

Selvfølgelig skal man gi gave etter evne.

Forsåvidt er festen en gave i seg selv, men mange foreldre ønsker selvfølgelig å gi konfirmanten noe i tillegg. En lurere gave kan være:

Boligsparing for ungdom er den smarteste spareformen for de som er under 34. En BSU konto har gode renter, og gir inntil 5000 kroner i skattefradrag hvert år. En god investering, og en god start på å sikre egenkapital til kjøp av bolig for Junior.

Fond er også et veldig godt alternativ for langsiktig sparing. Små summer vokser seg store over tid i fondssparing og dette er kanskje ikke den kuleste gaven der og da, men kan fort bli det om 20 år.

Har kontoen et navn som viser til hva pengene skal gå til, er det vanskeligere å «bare låne litt» fra kontoen. Man vil ikke se «Førerkort-» eller «Folkehøgskole»-kontoen minske. På en sparekonto får man høyere rente enn på brukskontoen, og du kan bruke pengene når du vil.

Et hyggelig miljø

Selvfølgelig skal det være litt ekstra stas å konfirmeres og det viktigste er å samle alle man er glad i og få delt dagen sammen. 

Kanskje man ikke har all verden med plass, men der det er hjerterom er det husrom. Du kan sette opp en lavvo eller et partytelt i hagen om du har mulighet til det, eller lage en hyggelig samling i stuen med noen ekstra bord lånt fra naboen. Finn.no har kanskje noe som gis bort gratis i form av pynt og vaser etc. (her kan du faktisk også tenke på gjenbruk). 

Fotoshoot

Når stemningen er på topp og gjestene koser seg, da er det mange som vil forevige minnet gjennom bilder. 

Noen bruker store summer på en fotograf, men dette er ikke nødvendig. Hør litt rundt i nettverket om det er noen som har en liten hobbyfotograf i magen. Eller så har man ofte et familiemedlem som knipser uten hemninger og får et blinkskudd.