Svinegryte med chorizo

kr 75

Vi anbefaler minimum 5 retter på ett koldtbord.
Leveres varmt med mindre annet avtales.
Minimum antall ved bestilling: 8 porsjoner.

Kategori:

Beskrivelse

Svinegryte med Chorizo

Denne retten er inspirert av de varme, pikante smakene fra det spanske kjøkken. På kalde dager er denne autentiske gryten perfekt til å varme både kropp og sjel – fra hjerteroten til fingerspissene.

Spanjolene finner stor stolthet i kvaliteten på landets berømte råvarer og edle kjøttprodukter. Derfor fanger svinegryte med chorizo gryten virkelig Spanias sjel. Gode råvarer som Spania er verdenskjent for – tomat, løk, hvitløk, og olivenolje. Kombinert med spanjolenes kjærlighet til kjøtt, er omtrent så spansk det er mulig å lage en matrett.

Den fyldige smaken kan gi assosiasjoner til marokkansk «Tagine» eller meksikanske gryter. Men likevel er det lett å kjenne igjen de spanske notene som trenger gjennom smaksbildet. Å konsentrere de individuelle smakene fra tapasbordet i en gryte, gir ikke bare en forlokkende farge, men også en veldig rik smak.

Chorizoen kommer virkelig til sin rett i denne gryten. Ikke bare bidrar den til å gjøre fargene sterkere og smakene dypere, men den gir et «sting» av styrke som perfekt balanseres av den grønnsaksbaserte basen.

Hemmeligheten bak å gjøre denne gryten perfekt, er å bruke god tid. Ingrediensene skal få nok tid til å bli kjent med hverandre og løfte hverandre frem.

Undertoner av røkt paprika og urter fra Middelhavet sender smaksløkene på rundreise i det spanske landskapet.

Dette er en rett som oser kjærlighet, og egner seg derfor best i sammenhenger der mellommenneskelige bånd skal styrkes – om det være seg mellom familie, venner eller kolleger. Svinegryte med chorizo vil passe utmerket til din koldtbord eller tapas bord.

Selv om dette er en perfekt søndagsmiddag å varme seg på etter en lang tur i kaldt høst- eller vintervær, er dette en rett som også kan nytes på en varm sommerdag. Det er jo tross alt en spansk rett. Vi anbefaler minimum 5 retter på ett koldtbord og gjerne 2 varme og 3 kalde retter.